Eerste logje

Nou, hier is ie dan! M’n eerste logje op m’n eerste eigen weblog. Onderwerp: hoe studeer je fulltime aan de uni en combineer je dit met een kind. Leek mij leuk, want dan kan ik soms eens lekker de frustraties van me afschrijven en is misschien voor de lezer leuk, want er zullen toch nog wel meer studerende moeders (en vaders) zijn?

Aan het uiterlijk van de weblog moet nog het nodige gedaan worden, net zoals aan mijn studie overigens. Maar het, in ons gezin, allom bekende tijdgebrek is ook nu weer van de partij! Jawel, ik moet zo rennen naar de creche. Na een dag vol thuisstudie in de vorm van het doorworstelen van boeken, het draaien van een wasje (na een paar dagen mooi weer zitten kinderkleertjes vol met grasvlekken!), het maken van presentaties, het intussen binnen laten van de cv-meneer (want ja, ik ben in feite toch thuis!), het nog even doen van de boodschappen voor een weekend met 8 (!!!) vrienden (enig idee hoeveel boodschappen dat zijn????????) en vervolgens weer naar zolder rennen om verder te gaan met het doorworstelen van boeken, is het dan nu tijd om mijn kleintje op te halen!

Om een nog iets beter beeld te krijgen heb ik nog wel 2 minuutjes de tijd om een korte uitleg van mijn situatie te geven! Ik ben dus Marjolein (bij vrienden bekend als Mayo), ben 25 jaar, woon samen met mijn vriend (29) en zoontje (3) in Alphen aan den Rijn. Begin nu aan mijn vierde jaar in Leiden en studeer pedagogische wetenschappen. Ik ben dit jaar nog bezig met het afronden van mijn bachelor en hoop dat ik volgend jaar kan beginnen met m’n master. In de tussentijd zou ik het ook erg leuk vinden wat parttime werk te vinden voor de broodnodige ervaring en ook daarin verdiep ik me nu (bijna een sollicitatiegesprek!).

Goed, dan is het nu echt tijd! Ik stap op de fiets!

Leave a Reply